2012. január 22., vasárnap

Isten Balkeze - Paul Hoffman

Mint általában, ennek a könyvnek is a hátoldalán lévő ajánló keltette fel az érdeklődésem.

A történetről nagyvonalakban:
Egy középkort idéző világban vallásháború folyik. A Megváltók érdekes módon toborozzák katonáikat: még gyermekkorukban megveszik vagy elrabolják őket, és a Menedékben képzik ki őket. Egy ilyen ifjú a főszereplőnk Thomas Cale is, aki valamiért kilóg a többiek közül. ( Hogy miért, azt majd a könyv legvégén tudhatjuk meg. ;) )
Cale két társával, Henrivel és Kleisttel, sikeresen szöknek meg a Menedékéből, közben megmentve egy lányt is. Lássuk be ez nagyon hősies tett azoktól, akik az ölésre vannak kiképezve. Nehézségek árán ugyan, de eljutnak a szomszédos birodalomba. Itt tartanak tőlük, főleg miután szembesülnek azzal, hogy kik is ők valójában, és mire képesek.
Természetesen a romantikus vonal sem maradhatott ki: Cale beleszeret a birodalom legszebb lányába, aki mellesleg ki más lenne mint a Marsall (a birodalom királyának felel meg) egyetlen leánya. A történet végéről nem hiányozhat a csatajelenet sem. Meglepetésünkre nem a jó fiúk győznek, és nem lesz happy end a végén.
Elnézést, ha kicsit zavaros a történetleírás, de nem akartam részletesen leírni mindent, a részletekért el kell olvasni a könyvet. :)

A könyv elolvasása után vegyesek az érzéseim... Egyrészt tetszett, hogy a történések követhetőek, bár a végére kicsit felgyorsultak. Másrészt viszont, vannak dolgok amikről lemaradunk... Na nem kell megijedni, azért értesülünk róla, de utólag. Ez kicsit zavart...

Összességében tetszett a történet, a valós elemektől még hihetőbb, hogy létezik ez a világ. Biztosan el fogom olvasni a következő részeket is, már csak azért is, mert egyértelmű, hogy a történetnek még nincs vége.

1 megjegyzés:

  1. Vallás, háború, nem happy end, hát, ez megint a nem nekem való könyvek sorát gyarapítja. :D Kezdem úgy érezni, hogy nincsen ember kerek e párbajban, akinek az enyémhez hasonló lenne az ízlése. :D Na, sebaj, legalább egyedi vagyok. :D

    VálaszTörlés