2015. november 25., szerda

Neil Gaiman: A temető könyve

Egyre jobban haladok a listámmal, máris hozom a második könyvet is! Büszke is vagyok magamra, azt hiszem, végre teljesítem a listámat. :)
 
Szokás szerint a könyv rövid tartalma (moly.hu-n található leírás alapján):
„Senki Owens, barátainak csak Sen, egy majdnem teljesen átlagos fiú. Akkor lenne teljesen átlagos, ha nem egy hatalmas temetőben lakna, ahol szellemek nevelik és tanítják, a gyámja pedig egy magának való alak, aki nem tartozik sem az élők, sem a holtak világához. Egy fiú számára a temető tele van veszéllyel és kalanddal: ott a domb alatti vén Indigóember, ott a kapu, amely egy sivatagra nyílik, ahol elhagyott vámpírváros áll, ott a különös és rettentő lény, a szlír. Viszont ha Sen kimegy a temetőből, vár rá a Jack nevű, aki már megölte Sen egész családját…”

Véleményem a könyvről: 
Könnyen emészthető könyv, jó sztorival. Nem a "letehetetlen" kategória, de ettől függetlenül nagyon tetszett. Van benne rejtélyes szál, ami átível az egész könyvön. Nincsenek lezáratlan szálak - ki nem állhatom a lezáratlan szálakat -, nincsenek felesleges szerelmi szálak, és nem bonyolít túl az író semmit.
Szerettem a sztorit, végre nem egy tucat könyv. :D Ajánlom mindenkinek, akinek már elege van a tipikus sztorikból, ahol rosszul kezdődik minden, de a végére boldogan élnek a főszereplők, amíg meg nem halnak. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése